Spexa ut er inför schlagern

Den stora schlagerfinalen och alla dess deltävlingar har, som vi skrivit om tidigare på sidan, kommit att bli en folkfest landet runt. Många samlas för att dela underhållningen med sina nära och kära. Det är också vanligt att partysugna kompisgäng använder showen som en typ av förfest, för att senare ge sig ut i nattens vimmel.

Artist

Om ni med kompisgänget laddat för en riktig helkväll i schlagerns tecken, kan det vara lika bra att göra det ordentligt. För att verkligen höja temperaturen ytterligare, föreslår vi att ni slår in på samma väg som tävlingen själv. Utan eftertanke och i full fart framåt!

Den perfekta kvällen

Här talar vi förstås om glitter och glamour. Pompöst och överdrivet. Helt enkelt en kväll med flärd! För att lyckas med konceptet har vi här listat några tips som kan vara till hjälp, när ni ska få till den perfekta schlagerfesten hemma!

Fullt fokus

Se till att göra bort så mycket som möjligt av veckans måsten innan festen. Du vill inte ha andra bekymmer i tankarna när humöret är tänkt att vara på topp.

Spöka ut er

Om ni alla klär upp er och spexar till det kommer festen direkt upp till nästa nivå och allt är bäddat för en makalös kväll. Ett förslag kan vara att försöka efterlikna någon känd artist, eller att helt enkelt bara bädda in element som är vanligt i tävlingarna. Något som alltid brukar vara uppskattat är om killarna klär ut sig till snygga primadonnor!

Uppladdning med sång

Om ni har möjlighet är det också roligt att träffas ungefär en till två timmar innan allt drar igång för att sjunga tillsammans. Ni gissade rätt! Vi talar förstås om schlager-karaoke. Om ni kollar runt lite i bekantskapskretsen är det stor chans att någon kan låna ut antingen ett tv-spel med schlagerlåtar, eller en mindre karaoke-maskin.

Avrundning

Slutligen vill vi bara säga att det viktigaste av allt är att se till så ni alla har trevligt. Se kvällen som en chans att på ett lekfullt sätt, få släppa lös lite ånga i ett gäng där ingen dömer någon annan. Vi hoppas tillställningen blir lyckad och att den bjuder på massor av skratt tillsammans med era vänner!