Melodifestivalen 2015 närmar sig

Nu, i mitten av Januari har SVT presenterat startfältet i Melodifestivalen 2015. Precis som vanligt kommer det bli en intressant blandning av mer och mindre schlagervana namn. 

2015 skrivet med fyverkerier

Sedan Loreen gick och vann hela Eurovision Song Contest 2012, trots att hon var sist ut i Melodifestivalen har gett den startpositionen lite mer tyngd än alla andra. Många tror att det finns en fördel att vara sist ut i sista deltävlingen, något som även sätter press på den tävlande.

I år valdes Måns Zelmerlöw ut till platsen men han får det inte lätt. Även Eric Saade fick ett lite extra speciellt startnummer som sista tävlande i första deltävlingen. Det ska minst sagt bli intressant att se hur det kommer gå och vi ser redan nu förtroendet för dessa två då de redan nu tävlar på bettingsajterna om lägsta odds.

Lite längre ner på oddsstegen hittar vi Jon Henrik Fjällgren. Mannen som på bästa sändningstid jojkade sig in i alla våra hjärtan. Även om låten, skriven till minnet av hans avlidna vän, var otroligt vacker så är frågan om han kan chocka oss med något lika slagkraftigt igen. Hur väl han lyckas kommer vi få se i sista numret av deltävling tre. Då med låten ”Jag är fri (Manne Leam Frijje)”.

Något som dessutom är en stor nyhet i dagens upplägg är att det endast kommer vara sju deltagare per deltävling. Enligt Christer Björkman resulterar det i att det är ännu viktigare att välja ut rätt låtar och få rätt variation bland bidragen.

Hur det hela kommer att bli i slutändan sig får vi se i Göteborg, Malmö, Östersund och Örebro fyra lördagar framöver med start den 7/2.

Källa: http://www.svt.se/melodifestivalen/eric-saade-och-mans-zelmerlow-avslutar-se-startordningen-i-melodifestivalen-2015