Mello 2015

Så är det snart återigen den tiden på året när hela Sverige sveps in i en tät mellodimma, som sedan varar i en dryg månad innan dimman lättar i mitten av mars. Här nedan tänkte vi titta lite närmare på hur startfältet ser ut i deltävlingarna, som inleds i Göteborg nästa lördag.

Göteborg 7 februari

Första deltävlingen i Scandinavium är kanske den på pappret allra starkaste med bland andra operasångaren Rickard Söderberg som tävlar tillsammans med Elize Ryd, Behrang Miri, veteranen Jessica Andersson och 2011 års vinnare Eric Saade.

Malmö 14 februari

På Malmö Arena kommer troligtvis nästan alla i publiken att heja fram hemmahoppet Linus Svenning som tävlar mot bland andra Marie Bergman och Sanne Salomonsen, Magnus Carlsson och Idoldeltagaren Mariette.

Östersund 21 februari

På Östersund Arena ser vi bland andra sångfågeln Ellen Benediktsson, Kalle Johansson, vinnare av Svensktoppen nästa, Andreas Weise, veteranen Andreas Johnson samt jojkaren Jon-Henrik Fjällgren.

Örebro 28 februari

I den avslutande deltävlingen på Conventum Arena i Örebro finns en given storfavorit i form av Måns Zelmerlöv. Utmanar honom gör bland andra Caroline Wennergren, Annika Herlitz och legendaren Hasse ”Kvinnaböske” Andersson.