Eurovision 2018

Då börjar det dra ihop sig, gott folk! Eurovision 2018 är på intågande och vi är lika spända som varje år. Kan vi få se en svensk vinst i år?

Årets bidrag är ju som alla vet Benjamin Ingrosso med hans sköna sång ”Dance you off” som tog en knapp vinst från andraplatsen Felix Sandman. Och visst måste man erkänna att framträdandet höll hög klass med en härlig vink mot 80-talet?

Vad kommer han stöta på för motstånd då? Vem är tippad att ta hem Eurovision? Enligt källor och en granskning av oddsen ser det ut som Estland är tippad som vinnare medan Benjamin ligger på en femte plats. Däremellan hittar vi också Australien som får vara med igen, Israel och Tjeckien. Elina Nechayeva från Estland kommer att sjunga sin ballad ”La Forza”, ett kraftfullt bidrag som hon tacklar spektakulärt med sin operaröst.

Och hur ska vi fira den då? Det är dags att ta en titt tillbaka på våra tips om ett schlagerparty och duka upp till fest och kanske lite Eurovisionbingo? Samla vännerna och bjud på lätta tilltugg som inte knastrar för mycket, alla vill ju höra bidragen och inte sitt eget tuggande. Blanda några goda drinkar som är lika ”over the top” som denna tävling! Ni kan göra ett eget bingospel där man ska kryssa i olika påståenden, eller skapa en intern bettingpool på vem som vinner och vem som kommer sist.