Musikalen Mamma Mia

Musikalen Mamma Mia har satt sina spår överallt i världen och man blir aldrig less på ABBA s gamla låtar som exempelvis Dancing Queen, Waterloo och givetvis även den stora hitlåten Mamma Mia som gett musikalen dess namn. 

Musikalen handlar om en ensamstående mamma i 40 års åldern som driver en egen Taverna på en ö i Grekland. Hennes dotter som är 20 år gammal ska gifta sig och till det kommande bröllopet har mamman bjudit in två väninnor från tonårstiden. Hennes dotter önskar även att pappan ska närvara vid hennes stora dag och via mammans dagbok hittar hon tre olika män som kan vara hennes far.

Hon bjuder in alla tre kandidaterna till sitt bröllop och här börjar dramat kring vem som är hennes far och ska leda henne fram på altargången. Även mamman hittar kärleken igen och slutet blir lyckligt om än oväntat.

Mamma Mia är egentligen en brittisk musikal som är baserad på den musik som skrevs av Björn och Benny för ABBA. Dess manus skrevs av Catherine Johnson och den har spelats runt om i hela världen och även blivit filmatiserad. Intresset är fortfarande enormt stort för denna musikal och besöker du de stora musikalarenorna såsom Brodway eller i London så kan du fortfarande se deras pampiga föreställningar.