Krydda Melodifestivalen

Melodifestivalen är en årligen återkommande musiktävling som får hela familjen att samlas i soffan och umgås. Det är alltid lika kul att kolla in årets nya bidrag som ska tävla om en plats i Eurovisionen.

En del gillar att betygsätta allt från text och musik till klädsel och framträdande. Ofta fastnar vi direkt för ett visst bidrag och håller fast vid att just den låten kommer att vinna. Men mamma är stensäker på att hennes favorit kommer att ta hem segern. Likaså är pappa och syrran. För att göra tävlingen extra spännande kan man då ta och utmana familjen, eller varför inte kompisgänget, om en liten vadslagning. Alla verkar ju så säkra på att de vet vem som kommer att vinna, men vågar de sätta en liten slant på sitt bidrag?

Att betta på schlager är faktiskt ganska populärt och för att göra det lite mer rättvist kan man gå in och kolla på de vadslagningssidor som finns listade på vasacasino och ta reda på hur de olika bidragens odds ser ut. Då har man chansen att lägga sitt vad på ett bidrag som tros ha bra chans att vinna. Fast vem säger att det alltid är den förhandstippade som tar hem vinsten? Inom schlagern har vi nog fått se både en och annan skräll genom tiderna, både i Melodifestivalen och Eurovisionen. Om vi ska ta ett väldigt solklart exempel så var det nog inte många av er där hemma i tv-soffan som trodde att det finska bandet Lordi skulle ta hem vinsten år 2006.

I år är Melodifestivalen redan avgjord och det blev faktiskt det favorittippade bidraget som vann denna gång. Sanna Nielsens bidrag Undo är dessutom en av de topp tre tippade bidragen att vinna hela Eurovisionen. Om hennes bidrag håller hela vägen återstår att se den 10 maj då finalen hålls i Danmark.