Melodifestivalen 2013

Den Svenska uttagningen till Eurovision Song Contest har på gått sedan 1958 och så även i år 2013, det är alltid lika spännande för varje år att se vem som ska få den stora förmånen att representera Sverige. Genom åren har det varit varierande låtar, förra året så vann Loreen hela konkarongen med låten Euphoria till glädje för oss alla schlagerfantaster!

I år 2013 var det Robin Stjernberg som vann den Svenska uttagningen i Melodifestivalen den 9 mars i finalen som hölls i Friends Arena med låten You . Det var den 53:e upplagan av tävlingen och rekordmånga såg den TV sända finalen. Nytt för i år var att bjuda in den som vann tävlingen Svensktoppen nästa 2012 och den som vann den tävlingen var Terese Fredenwall.

Sverige är ju ett av de länder som fått störst framgång genom fem tidigare vinster i tävlingen, förutom detta en andra placering och fem tredjeplatser. Vi är också det land som tävlat flest gånger i Eurovision Song Contest, det ni!

Nu hamnade ju Robin inte på något topplacering i den stora finalen, den kom på en 14:e plats med sina 62 poäng, låten kommer garanterat bli spelad ändå och Robin har en lysande karriär framför sig. Och vi önskar lycka till och ser med spänning fram emot nästa års festival med nya spännande låtar och intressanta artister!